HUIPPUSUORITUS MIELESSÄ

 

Moi. Olemme Leppäsen veljekset Niko ja Makke.

Niko Leppänen, mindset coach

niko@itseluottamus.com

Niko Leppänen on mentaalivalmentaja, tietokirjailija ja keynote-kirjoittaja. Hän on ensimmäisiä suomalaisia, joka on tutustunut nk. kolmen prinsiipin ymmärrykseen ihmismielen toiminnasta. Nikolla on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella viime vuodet mielen toimintaa ja mentaalivalmennusta maailman johtavien opettajien ja valmentajien johdolla Lontoossa ja Yhdysvalloissa, ja tuoda oppejaan Suomeen alan pioneerina. 

Niko on perustanut 3P-Akatemian, jonka kautta hän auttaa muita ymmärtämään paremmin oman mielensä toimintaa, löytämään ratkaisuja elämän heittämiin haasteisiin ja saamaan itsestään enemmän irti niin mentaalisella kuin fyysisellä tasolla. Niko on myös Suomen ja samalla Pohjoismaiden ensimmäisen mentaaliälyn kehittämiseen perustuvan konferenssin, The UNLIMITED Conference perustaja.

Nikon urheilutaustaan kuuluu jääkiekon pelaamista b-juniori-ikäiseksi asti. Oman urheilu-uransa jälkeen Niko on seurannut aktiivisesti jääkiekkoa kaukalon laidalta.

Yksi Nikon tämän hetken päämääristä on tarjota kansainvälistä huippumentaalivalmennusta suomeksi nuorille urheilijoille, jotka ovat ammattilaisuransa alkutaipaleella. Tavoitteena on auttaa heitä löytämään itsestään ne psyykkiset voimavarat, jotka lajin huipulla pärjäämisen vaaditaan ja valmistamaan heitä kohtaamaan tulevat haasteet henkisesti vahvoina yksilöinä. 


Makke Leppänen, PsyM, mindset coach

makke@itseluottamus.com

Makke Leppänen on seniorijääkiekkomaalivahti, mentaalivalmentaja ja ylemmän johdon coach. Hän on valmentavan psykologian maisteri ja Suomen johtavia asiantuntijoita urheilijoiden ja johtajien mindsetin kehittämisen alueella. Hän on toiminut itse urheiluvalmentajana 25 vuotta, mm. 7 vuotta pesäpallon ammattivalmentajana Sotkamon Jymyssä sekä Sotkamon urheilulukiossa.  Makke on opiskellut urheilupsykologiaa ja mentaalivalmentamista, mm. Sydneyn yliopistossa. 

Makke on kirjoittanut ihmisten itseluottamukseen ja psyykkisten vahvuuksien kehittämiseen liittyviä kirjoja, mm. Ilona Rauhalan kanssa Talentumin v. 2012 julkaiseman kirjan ‘Johda ihmistä – Psykologiaa johtajille’. Lisäksi hän on kirjoittanut v. 2013 Ilona Rauhalan ja Annamari Heikkilän kanssa kirjan ’Pääasia – Organisaation psykologinen pääoma’.

Tällä hetkellä Makke auttaa eri lajien maajoukkuetason urheilijoita ja –joukkueita kehittämään mentaalisia valmiuksiaan ja suorituskykyään kilpailutilanteissa. Lisäksi hän on luonut valmennusmallin, jossa yhdistetään fyysinen ja mentaalinen harjoittelu toisiinsa arkipäivän harjoittelussa. 

Niko ja Makke ovat yhdessä kirjoittaneet kirjat Itseluottamus - kestomenestys mielessä (Viisas Elämä 2017) sekä Itseluottamus kuntoon - mentaalivalmennusta maalivahdeille (e-kirja).