HUIPPUSUORITUS MIELESSÄ

 

Moi. Olemme Leppäsen veljekset Niko ja Makke.

Niko Leppänen, BA, Certified mENTAL coach

niko@itseluottamus.com

Olen aina ollut kiinnostunut henkisestä kasvusta ja rakastanut valmentamista ja luennoimista. Siksi koen tekeväni valmennustyötä koko sydämelläni. Olen ensimmäisiä suomalaisia, joka on tutustunut nk. kolmen prinsiipin ymmärrykseen ihmismielen toiminnasta. Minulla onkin ollut ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella viime vuodet mielen toimintaa ja mentaalivalmennusta maailman johtavien opettajien ja valmentajien johdolla Lontoossa ja Yhdysvalloissa.

Omaan urheilutaustaani kuuluu jääkiekon pelaamista b-juniori-ikäiseksi asti. Jääkiekko urani loppui kuitenkin vakavaan sairastumiseen, joka vei minulta kävelykyvyn. Tästä huolimatta olen edelleen liikunnallinen ja harrastan mm. uintia ja käsipyöräilyä.

Yksi tämän hetken päämääristäni on tarjota maan parasta mentaalivalmennusta suomeksi urheilijoille ja muille, jotka haluavat saada itsestään enemmän irti.


Makke Leppänen, PsyM, mindset coach

makke@itseluottamus.com

Olen seniorijääkiekkomaalivahti, mentaalivalmentaja ja ylemmän johdon coach. Olen valmentavan psykologian maisteri ja Suomen johtavia asiantuntijoita urheilijoiden ja johtajien mindsetin kehittämisen alueella. Olen toiminut urheiluvalmentajana 25 vuotta, mm. 7 vuotta pesäpallon ammattivalmentajana Sotkamon Jymyssä sekä Sotkamon urheilulukiossa.  Olen opiskellut urheilupsykologiaa ja mentaalivalmentamista, mm. Sydneyn yliopistossa. 

Olen kirjoittanut ihmisten itseluottamukseen ja psyykkisten vahvuuksien kehittämiseen liittyviä kirjoja, mm. Ilona Rauhalan kanssa Talentumin vuonna 2012 julkaiseman kirjan ‘Johda ihmistä – Psykologiaa johtajille’. Lisäksi olen kirjoittanut vuonna 2013 Ilona Rauhalan ja Annamari Heikkilän kanssa kirjan ’Pääasia – Organisaation psykologinen pääoma’.

Tällä hetkellä autan eri lajien maajoukkuetason urheilijoita ja –joukkueita kehittämään mentaalisia valmiuksiaan ja suorituskykyään kilpailutilanteissa. Lisäksi olen ollut mukana luomassa valmennusmallia, joka yhdistetään fyysinen ja mentaalinen harjoittelu toisiinsa arkipäivän harjoittelussa mielikuvaharjoittelua hyödyntäen. 

YHTEISTUOTOKSET

Olemme yhdessä kirjoittaneet kirjat Itseluottamus - kestomenestys mielessä (Viisas Elämä 2017) sekä Itseluottamus kuntoon - mentaalivalmennusta maalivahdeille (e-kirja).